Wie zijn wij?
Ik ben Mirjam Stichter. Hoewel afkomstig uit Scheveningen, ben ik inmiddels wel 'ingeburgerd' in Voorburg. Ongeveer 15 jaar geleden kwam ik op het idee om een groot feest in het Corbulopark in Voorburg te organiseren. Daarvoor heb ik toen ook vrijwilligers geworven en alles geregeld. Zo ben ik terechtgekomen bij mijn toenmalige werkgever en ben daar in dienst getreden als opbouwwerker; iemand die buurtinitiatieven ondersteunt en daarvoor onder andere vrijwilligers werft. Als opbouwwerker ben je ook de oren en de ogen van de wijk.
Verder ben ik ook projectleider geweest van Prinsenhof Schoon. Toen hebben we met een hele groep vrijwilligers van het Vadercentrum de vijver schoon gemaakt. Daarnaast heb ik met het Vadercentrum in Leidschendam de theemiddag en het weesfietsenproject opgezet. Het is een leuke dagbesteding om aan de fietsen te werken en mensen met een laag inkomen konden voor tien euro een opgeknapte fiets kopen. Zo sloegen we twee vliegen in één klap. Verder organiseerde ik als opbouwwerker van Voorburg-Noord (mede) onder meer de Buitenspeeldag en de Burendag. Dit alles heb ik altijd met veel plezier gedaan.
Tijdens mijn werk bemerkte ik dat er veel stille armoede in de gemeente was en is. Daarom hebben we een paar keer een weggeefmiddag georganiseerd voor cliënten van Werk en Inkomen. Eerst kwamen er 50, maar uiteindelijk wel 500 mensen. Toen moesten we er mee stoppen omdat het te druk en het niet meer beheersbaar werd. Ook maakten veel mensen zich zorgen over de feestdagen. Daarom heb ik toen het project 'Ieder kind verdient een Sint' gestart. Het kan toch niet zo zijn dat Sinterklaas bij één kind niet langskomt. Uiteindelijk bezorgden we bij meer dan 400 gezinnen een gevulde zak met cadeautjes van Sinterklaas.
​
Ook viel het ons op dat er op de verlanglijstjes best vaak kleding stond. Toen hebben we een Kledingbank opgezet, daar ben ik projectleider geweest waar inmiddels ook 450 gezinnen kwamen voor kleding. We verzorgden voor mensen de kleding voor sollicitaties, kinderen en volwassenen van (warme) kleding en schoenen. We hebben zelfs een keer een bruidspaar van bruidskleding voorzien.
​
Helaas moest ik doordat ik ziek werd mijn baan opzeggen en stoppen met werken. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Samen met mijn dochter heb ik een verzorgingsmiddelenhuisje opgezet in 2021. Hier kunnen mensen verzorgingsproducten neerzetten die mensen die het nodig hebben kunnen pakken. Van het een kwam het ander met als resultaat de beslissing om uiteindelijk een stichting op te starten om mensen te helpen op allerlei gebied met betrekking tot persoonlijke verzorging.
​
​
​
Ik ben Lisanne Guijt en ben 21 jaar. Ik heb mijn MBO Zorg diploma. Tijdens mijn stage kwam ik vaak in contact met mensen in contact die geen geld hadden voor hun persoonlijke verzorging. Diverse dames waren zelfs al jaren lang niet meer naar de kapper geweest.
​
Naar aanleiding hiervan realiseerde ik me pas hoe hoog de nood is voor persoonlijke verzorgingsmiddelen. Samen met mijn moeder startte ik een paar jaar geleden op vrijwillige basis ons project.
​
Daarna kwam corona en brak er oorlog in Oekraïne uit, in die tijd hebben we 150 vluchtelingen geholpen aan kleding en verzorgingsmiddelen.
Een van de mooiste projecten vind ik de "Schatkamer van de Kerstman" waar we verleden jaar 75 gezinnen mee hebben geholpen aan cadeautjes voor onder de Kerstboom.
Maar ook de zomervakantietasjes, met speelgoed en toegangsbonnen voor attracties, voor kinderen die niet op vakantie kunnen.
​
Ik ben zo blij dat we dit met hulp van donateurs allemaal mogen doen.
​